martes, 1 de marzo de 2011

REGLAMENT PER JUGAR A ESCACS

                      COM ES JUGA A ESCACS
Bé en els escacs hi ha 16 peces en joc, el peó, la tore , el cabll, alfil,rei, reina.
La colocació és:la ultima fila:Tore,Caballo,Alfil,Reina,Rey,Alfil,Caballo,Tore.
El joc d’ escacs consisteis en matar el rey cuan els adversari t’ha matat el rey la partida s’ ha acabat,
Un altre cosa quan un peo aconsegueix arivar fins la ultima casilla del camp contrari el jugador pota gafar la paça que voll que el altre jugador li ha matat.
Els moviments de les peces:
TORE:la tore pot moures moltes casilles les que vulques en diagonal, dreta esquera i enrera, la tore mata sempre quan una peca del rival estiqui devant ,enrere a la dreta o a la esquera seva.
CABALL:el seu moviment es de avançar dos casilles i girar o a la dreta o a laesquera pot fer aquest moviment o en devant o en rera o en la esquera o a la dreta.
ALFIL:el seu moviment es sempre en vertical, mata quan una peça esta en el seu cami.
REINA:la reina es la que mes moviment te en tot el joc perque es pot moures en diagonal vertical dreta esquera on vulgui, ella mata igual que totes les peces quan una peça estigui devant seu o en el seu cami.REY:el rey es pot moures només una casilla cada cop que fa un moviment,el rei es la peça mes important encara que es la que mengi moviment te.
PEÓ:el peó es pot mures una casilla només o dos pero al moment del inici de la partida només el peó mata nomes en vertica.
Una altra cossa en els escacs en el momento que tinguis en diana el Rey tens que dir jake mate, perque el adversari sapigue que el rey esta en peligre i intenti salvar-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario