AULA OBERTA

SETMANA 13

Setmana del 07-02-2011   al 11-02-2011Nom:Ionut   Cognom:Zaharia
Que has fet?Bé aquesta setmana hem començat  els tastets nous de jardinería i economia, també hem començat a pintar la paret de l’ entrada de l’ institut de color blanc, també  en l’ hort hem recol.lit els espinacs.
Que has après?Bé he aprés els diferents tipus de jardins que si poden fer, també les diferents situacións al tenir una tarjeta de credit  que pots  comprrar el que vols i pagar amb la tarjeta.També a pintar amb compte de no embrutarme tant.
El meu esforç es de   6   (del 1 al 10)
La setmana vinent he de millorar..Bé aquesta setmana crec jo que el meu rendiment a estat bé, la setmana vinent he de millorar la puntualitat a clase, que per culpa d’ aixo he vingut castigat el dimecres.
El que més t’ hgarada de la setmana és..El que més m’ ha agradat és anar a peu fins al baix camp amb el Ruben i el Eric,El profesor de economia tambe es molt enrollat i m’ agrada .


COACH CARTER


És trata d’ un equip de bastquet que en thot un campionat només han guanyat quatre partits , els jugadors són d’un institut,les seves notes eren molt dolentes, fins que un dia va arivar un entrenador i es va fer reponsable del equip i dels nois, amb la condició que els professors dels alumnes el informesin dels seus  rendiments academics.El entrenador es va presentar als jugadors i va començar a possar normes fent un contracte que havien de firmar els pares i els mateixos jugadors. El entrenador va fer d’ ells uns jugadors molt bons peró no tenien diciplina, veient tot aixo el entrenador va tanca la porta del gimnas on s’ entrenaven i va deixar una nota en la porta deient que els jugadors tenien que anar a la biblioteca, el entrenador els hi va dir que sinó treien la mitja academica al mengi un 3.7 tots els jugadors el equip ia no jugara cap més partit, bé els nois veient la situación van possarse les piles amb l’ ajut duns professors que el entrenador els va demanar ajut i unes noies molt bones clar.Bé els nois van millorar molt les seves notes i els seus comportaments, i van a començar a disputar els partits que els quedava en el campionat i els va guanyar a tots.Gracies al entrenador els nois vanm aconseguir unes notes que els aceptaven en la universitat i la majoria dels nois van seguir estudiant i no es van deixar de fer-ho, el entrenador es va possar molt content aconseguint que els nois anesin a la uiniversitat.        
OPINIÓ PERSONALBé la meva opinió personal es que es una película  que et fa reflexiona una mica que si et proposses a fer una cossa i la desitjas de veritat luita per aconseguir-lo, perque la vida és molt dura i plena de dificultats i també que tens que estudiar i millorar el comportament i estic amb els porfessors que a la hora de quan ens portem malament ens fotin un castig perque ens ho mereixem.La película em va motivar el dia que la vaig veure a lluitar per el vull i no rendirme mai.Aquesta a sigut la meva opinió personal.


. JUGAR A DAMAS

Jugadores:2 Edades5 o más Preparación:1 minuto Duración:Amistosamente, entre 10 min. y una hora. En torneos se puede prolongar varias horas. Complejidad:Media - Alta Estrategia:Alta Azar:Ninguno Habilidades:Táctica, estrategia.

Reglas tradicionales Tablero de ajedrez sin piezas con nombres de sus filas y columnas.Las damas son jugadas por dos personas en un tablero de 8 × 8 celdas. La casilla a la derecha de cada jugador es blanca o negra dependiendo del estilo de damas disputado.
Cada jugador dispone de 12 piezas de un mismo color (el uno rojas, el otro negras) que al principio de la partida se encuentran en las casillas negras de las tres filas más próximas a él.
Se juega por turnos alternos. Empieza a jugar quien tiene las rojas (claras). En su turno cada jugador mueve una pieza propia.
Las piezas se mueven (cuando no comen) una posición adelante (nunca hacia atrás) en diagonal a la derecha o a la izquierda, a una posición adyacente vacía
ComerPara comer una pieza contraria debe estar justo delante de una de tus piezas. Se realiza siempre en dirección de ataque y en diagonal saltando sobre la pieza que queremos «comer», y cayendo en la casilla inmediatamente detrás de ella siguiendo la dirección del movimiento de nuestra pieza. Este movimiento se puede realizar siempre y cuando la casilla final esté libre.
Las capturas se pueden encadenar. Esto es, si saltamos una pieza y desde esa posición podemos saltar una y otra, lo hacemos.
Si podemos, estamos obligados a comer (todas las piezas posibles). Delante de varias opciones, estamos obligados a comer el máximo de piezas posibles. Delante de varias opciones en que comemos la misma cantidad de piezas, tenemos que elegir el movimiento en que comemos el máximo de reinas
La reinaCuando una pieza acaba un movimiento en alguna casilla de la última renglera, se convierte en reina. Esto se suele indicar poniendo otra pieza encima (normalmente, las piezas de jugar a damas son planas).
Las reinas se mueven siguiendo las diagonales. Cuando la reina come otra pieza esta cae inmediatamente en la casilla siguiente que el jugador pueda acceder. La reina o dama puede comer mas de dos piezas seguidas si se puede, por ejemplo si tiene una delante ella puede comersela, pero si tiene dos cuadros fichas delante de ella, también se las puede comer.
 Final de partidaPierde quien se queda sin piezas sobre el tablero.
Si cuando llega el turno de un jugador no puede mover, puesto que todas las piezas que le restan en juego están bloqueadas, ante esto se distinguen dos reglas dependiendo el estilo practicado: 1. Pierde a quien le corresponde el próximo movimiento; ó 2. Gana quien más piezas tenga, a igual número de piezas gana quién más reinas tenga, y si en esto también se empata la partida termina en tablas.
La partida también puede terminar en tablas si ambos jugadores quedan con un número igual y muy reducido de piezas, tal que por muchos movimientos que se hagan no se resolvería la partida. La reina siempre tiene prioridad para comer antes que cualquiera otra ficha.

No hay comentarios:

Publicar un comentario